Péterfalvi szerint most nem kéne Kiss László ügyében turkálni

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke arra hívja fel az újságírókat és kiadókat, hogy a hivatal eljárásának lezárultáig ne hozzanak nyilvánosságra újabb részleteket Kiss László volt úszószövetségi kapitány ügyében.
Péterfalvi Attila az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében felidézte: az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató is beszámolt Kiss László 1961-ben elkövetett bűncselekményéről, illetve az 1962-es ítéletéről.

A NAIH az ügyben eljárást folytat, amely során több kérdés tisztázása is szükséges annak megállapítása érdekében, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogot ki és mennyiben sértette meg - szögezte le a NAIH elnöke.

Péterfalvi Attila hozzátette: az Index csütörtökön megjelent írása alapján "megalapozottan feltételezhető, hogy a levéltár felé újabb kérés érkezhet Kiss László ítéletének megismerése tárgyában, illetve a már kikért ítélet alapján újabb részletek közlésével további írások is megjelenhetnek a sajtóban".

"Az eset jogi megítélésének összetettségére, illetve a bűncselekmény áldozatának jogai, valamint más érintettek személyes adatainak védelmére tekintettel felhívom a sajtótermékek szerkesztőségeit és kiadóit, valamint mindazokat, akik az üggyel összefüggésben bármilyen dokumentummal vagy információval rendelkeznek, hogy az eljárás lezárultáig újabb részletek nyilvánosságra hozatalától tartózkodjanak" - írta közleményében Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.