Pest megyében nem rúgták ki a hamis nyelvizsgabizonyítvánnyal csaló rendőröket

Hamis nyelvvizsgájuk ellenére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon (PMRFK) dolgozhat tovább három vezető beosztású rendőr, holott a testület más szervezeteinél nem voltak ilyen engedékenyek - írja az Atlatszo

Hogy a PMRFK miért volt ilyen kegyes az eljárás alá kerülő emberekkel szemben, nem indokolták meg az Átlátszó megkeresésére. Sőt arra sem reagáltak, hogy visszafizettetik-e a hamis bizonyítvánnyal jogtalanul felvett nyelvpótlékot.

Több mint három éve, 2013 tavaszán robbant ki a hamis nyelvvizsgákkal kapcsolatos botrány. Akkor száznál is több embertvádoltak meg, köztük rendőrök, katasztrófa-védelmisek és katonák azért, mert pénzért szerezték meg a nyelvtudásukat igazoló bizonyítványt két Pest megyei – egy váci és egy vecsési –, illetve egy budapesti nyelviskolától.

Az ügyben szereplő rendőrökkel kapcsolatban korábban az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azt a tájékoztatást adta, hogy azokról, akikről kiderült, hogy hamis nyelvvizsgával rendelkeznek, megváltak; 57 rendőrről és egy nem hivatásos dolgozóról volt szó.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon viszont másképp jártak el. A váci kapitányság három vezető beosztású munkatársa annak ellenére maradhatott a főkapitányságon, hogy tíz éven át vettek fel hamis papírokkal, jogosulatlanul nyelvvizsgapótlékot. A Központi Nyomozó Főügyészség csalással gyanúsítja őket, viszont okirat-hamisítást már nem tudtak nekik felróni, mert az időközben elévült.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.