Százmilliós kártérítést kap a Klubrádió

Másodfokon alapvetően átalakította a Fővárosi Ítélőtábla a Klubrádió javára a médiahatósággal folytatott perében született elsőfokú ítéletet.
A bíróság korábban a Klubrádió által kért 1,4 milliárd forint helyett mindössze 1,75 millió forint kártérítést látott indokoltnak. A mostani jogerős ítélet szerint a bíróság összesen 108 millió forintos kártérítést ítélt meg a Klubrádiónak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal szemben indított polgári perben.

A 108 milliós kártérítés két részből tevődik össze. Egyrészt a médiahatóságnak 103 millió forintot kell visszafizetnie a rádiónak, mert az évekig frekvenciadíjat fizetett a korábbi, 95,8-as hullámhosszért, miközben már törvényesen járt volna a rádiónak a jelenleg is használt ingyenes, 92,9-es frekvencia.

Ezenkívül az NMHH-nak 5 millió forintot kell fizetnie a rádiónak, mert a hatóság szóvivője a nyilatkozataival megsértette a rádió jó hírnevét.

Az ítélőtábla ezen túl új, elsőfokú eljárást rendelt el a Klubrádió elmaradt reklámbevételei miatt beterjesztett 1,2 milliárd forintos nagyságrendű követelés ügyében. Az 1,2 milliárdot azért követelik, mert a három évig folyamatosan bizonytalanságban lebegtetett frekvenciajogosultság miatt a rádió elveszítette reklámbevételeinek döntő részét, hiszen a hirdetők nem tudtak biztos lábakon álló vállalkozásként tekinteni rá. Különösen úgy, hogy a rádió sokáig csak kéthavonta megújítgatott ideiglenes műsorszolgáltatási szerződéseket kapott. Így a rádió csaknem teljesen kiszorult a reklámpiacról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.