Pert indított a MÁV a gyanús kifizetések miatt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) még 2012-ben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a MÁV Informatika Zrt.-nél, mert a cég tizennégy korábbi vezetője a gyanú szerint összesen 73 millió forinttal károsította meg a társaságot.
A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. megtette az első lépést, hogy visszaszerezze azokat a juttatásokat, amelyeket még 2010 előtt kötött szerződések alapján szerinte jogtalanul fizettek ki jogelődjénél, a MÁV Informatika (MÁVI) Zrt.-nél – írja a Magyar Nemzet.

A cég munkaügyi pert indított a MÁVI korábbi értékesítési és üzletfejlesztési igazgatójával szemben, hogy az fizessen vissza húszmillió forintot és annak kamatait, mivel az az álláspontjuk, hogy a kifizetés alapjául szolgáló megállapodás semmis. A társaság szerint Sz. Györgynek nem járt volna hathavi végkielégítés és ugyanennyi felmondási idő.

A még 2009-ben hűtlen kezelés és orgazdaság miatt indított nyomozást a BRFK 2012-ben vádemelési javaslattal zárta le. A MÁVI-nál összesen mintegy 73 millió forintot fizettek ki tizennégy vezetőnek, a vasúttársaság mostani véleménye szerint ezzel kárt okozva a társaságnak. A Fővárosi Főügyészség szerint azonban nem történt bűncselekmény.

A lap hozzáteszi, hogy a főügyészség egyelőre nem döntött a MÁVI-nál még 2010 előtt történt összesen 460 millió forintos hűtlen kezelés gyanújával folytatott eljárásban sem.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.