Bepereli a Magyar Időket a Political Capital

A kormánypárti napilap az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján olvasható információk alapján milliós pénzátadásokról, konspirációkról írt, és arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal az Egymásért Egy-Másért Alapítvány segítségével lépett kapcsolatba a tanácsadó céggel. A PC szerint a megjelent vád nettó hazugság, emiatt fordulnak a bírósághoz. A Magyar Idők által felemlegetett állításokat egyébként már jogerős bírósági ítélet is cáfolta.    

A Magyar Idők mai reggeli cikke szerint az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kapcsolatban állt a Political Capital elemző és tanácsadó cégével, amely a szocialista kormányok idején 190 milliós megrendeléseket kapott. A lapban azt is írják, hogy az alapítvány képviselőjének, Földesi-Szabó Lászlónak – aki a csempészetért és sikkasztásért kapott hat év börtön után idén szabadult – feltételesen készpénzben 23 millió forintot fizetett a polgári elhárítás, hogy információkat közvetítsen a PC és a hivatal között.

A Political Capital szintén hétfő reggeli közleményében cáfolta az állításokat. Mint írták, az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján közzétett, a Political Capital szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé – „tévedésből vagy megtévesztő célzattal” – olyan dokumentumok is kerültek, amelyeknek semmi köze a cégcsoporthoz.

A PC szerint sem a Political Capital, sem a cégcsoport többi cége „soha semmilyen szerződéses vagy egyéb gazdasági-pénzügyi kapcsolatba nem került az Együtt - Egymásért Alapítvánnyal vagy annak vezetőjével”. A közlemény szerint a szóban forgó készpénzátadás is hazugság. „A Political Capital és a cégcsoport többi tagja a szerződéses díjakat minden esetben banki átutalással, nyomon követhető módon kapta meg, egyetlen fillér készpénzátadás sem történt sem az NBH, sem semmilyen alapítvány részéről soha.”

A cég felszólította az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy távolítsa el a honlapjáról azokat az iratokat, „amelyeknek semmi köze a cégcsoport szerződéseihez és azok teljesítéséhez, amelyek nyilvánvaló valótlanságokat, rágalmakat tartalmaznak”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.