Perelnek: miből gazdagodnak Rogán helyettesei?

Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozataihoz – jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Juhász Péter.

A szövetség társelnöke emlékeztetett arra, hogy korábban megpróbálták megtudni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért jutott hozzá ahhoz a lakáshoz, amelyet előbb az önkormányzattól bérelt, majd "töredékáron megvásárolhatott". Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt továbbra sem tudott, hogy a valóságban pontosan mennyit fizetett érte – folytatta.

Az Együtt-PM társelnöke Puskás Andrásról úgy fogalmazott: a volt alpolgármesterről "teljesen nyilvánvalóan kiderült, (…) hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen".

Juhász Péter elmondta, hogy a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be, illetve több mint két héttel ezelőtt kikérték a jelenlegi és az előző alpolgármester, Puskás András nyitó, illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata lapunkhoz is eljuttatott közleménye szerint Juhász Péter ellen már több esetben is feljelentést tett rágalmazás miatt. Mint írják, "Juhász Péter ezt a hadjáratot csak azért indította, mert jól tudja, az ellene folyó pereknek az önkormányzati választásokig nem lesznek eredményei. Juhász Péter most is hazudik". Kiemelik, hogy már többször is hangsúlyozták, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter lakását a forgalmi érték 75 százalékáért vásárolta.

"Több olyan baloldali politikus van, aki nagyobb kedvezménnyel jutott lakáshoz a Belvárosban. Juhász Péter hazudik, hiszen Belváros-Lipótváros alpolgármesterének megválasztását követően 30 napja van vagyonnyilatkozata leadására. Ez a határidő még nem járt le" - írják közleményükben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.