Percek alatt lecsapnak az embercsempészek Röszkénél

Rengeteg az embercsempész az OMV benzinkút parkolójában és az 1-es gyűjtőponthoz vezető bekötőúton. A gyűjtőpontról elinduló migránsok egy részét már a bekötőúton felveszik, mások kiérnek az autópálya melletti üzemanyag-állomásra. Mintegy 20 migráns csoportosult a parkoló végében, néhány perc múlva már mindannyiukat elszállították – onnan nem hűtőkamionnal, hanem személygépkocsikkal.

Mindenkinek az volna a legjobb, ha odaállna a vonat a határ mellé, és azonnal felszállnának rá a migránsok, mondta egy röszkei férfi, aki a készülő újabb tábor közelében, a földjén dolgozott. Ha már mindenképpen át kell engedni őket, akkor legalább a pénzüket ne szedjék el lelkiismeretlen emberek.

A drótakadály mellett szombaton építeni kezdték a 3 méter magas kerítést is Röszkén, azon a határszakaszon, ahol a legtöbb migráns hatolt át a pengésdróton – néhányan fotóriporterek jelenlétében. Egyelőre a cölöpverő gép dolgozott a vasúti pálya és a határállomás közötti szakaszon. Mivel egy ideje átmenetileg már nem jár a vonat Szeged és Szabadka között, mert a migránsok kövekkel megdobálták, ezért kérdéses, hogy a kerítésépítéssel, amelyet szintén ideiglenesnek mondanak, kihagyják-e azt a pár métert, amelyen eddig akadály nélkül özönlöttek be a migránsok az országba.

Mivel egyelőre nem nagyon avatkoztak közbe a rendőrök, Mórahalom térségében láthatólag eltévedt néhán migránscsoport. Miközben Ásotthalomról Mórahalom felé gyalogoltak vagy kétszázan, kisebb csoportok Mórahalomról Ásotthalom felé vették az irányt. Olyanok is voltak, akik az erdei iskola irányába fordultak le – azon az úton, amely a határon elsőként megépült mintaszakaszhoz vezet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.