Perbe fogja a BKV-t az egyik feljelentett

Érthetetlennek és felháborítónak tartja a Well Reklámügynökség, hogy a korábban általuk leadott teljesítési dokumentumaik hogyan tűnhettek el BKV-nál, de az még inkább felfoghatatlan, hogy ha ezek a dokumentumok eltűntek, a BKV miért nem kéri el azokat újra a cégtől, mielőtt jogi útra terelné az ügyet.

A Well Reklámügynökség vasárnapi közleménye szerint csak pénteken, a sajtóból szerztek tudomást arról, hogy a BKV a teljesítési dokumentumok hiánya miatt feljelentést tett, és vizsgálatot rendelt el a céggel kötött korábbi szerződései miatt. A Well a szükséges jogi lépéseket megteszi.

A BKV állítása szerint hiányzó dokumentumokra utalva megjegyzik: ha azok el is tűntek, akkor a teljesítést végző cégtől előbb újra el kellene kérni azokat, mielőtt a rágalmak megjelenhetnének a médiában. Ha ugyanis ez történt volna, akkor kiderülhetett volna, hogy valamennyi a munkavégzéssel kapcsolatos dokumentum, bizonyíték megtalálható az ügynökségnél. Ezeket a vizsgálat alkalmával a hatóságok rendelkezésére bocsátják majd.

A Well Reklámügynökség a Combino bevezető kommunikációja kapcsán több olyan sajtóeseményt is megszervezett, amelyről a média szinte minden esetben tudósított is. Ilyen volt például  a Combino indulása a bécsi Siemens gyárból, a Moszkva téri bemutató nagyrendezvény, a Megasztár villamos, a villamosvadászat, s a Mesevillamos - sorolják, majd azt is megemlítik, hogy a Streetshield-kampányról is igen sok médium tudósított, s a bliccelés elleni sajtóhirdetések kreatív munkáit is átadták a BKV-nak.

A Bölcs Ádám ügyvezető igazgató által jegyzett közleményben idéznek a BKV 2006-os éves jelentéséből is, amelynek megfogalmazása szerint a cég is sikeresnek ítéli a Combino-s rendezvényeket és annak kommunikációját.

Pénteken jutott az MTI birtokába egy belső jelentés, amely szerint Kocsis István, a BKV vezérigazgatója feljelentést tett a rendőrségen több szerződés miatt, amelyek összesen több mint 100 millió forint kárt okozhattak a BKV-nak. A február 11-én kelt dokumentum szerint a tíz cég - köztük a Well Reklámügynökség - olyan megbízást kapott a BKV-tól, amelyeknél teljesítési dokumentáció nem készült és a BKV számára több esetben gazdaságilag előnytelen volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.