40 millióért keres tanácsadót Budapest

Külső segítséget venne igénybe a fővárosi önkormányzat. Negyvenmilliót fizetnének azért, hogy valaki pénzügyi, üzleti  tanácsokat adjon az önkormányzati cégek finanszírozásához, a költségvetés-tervezéshez és minden máshoz.

Pénzügyi tanácsadót keres a fővárosi önkormányzat. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint Budapest üzleti, vezetői és pénzügyi tanácsadói szolgáltatásokat vásárolna nettó 40 millió forintért.

A megbízási keretszerződés kiterjedne a fővárosi önkormányzat adósminősítésében való közreműködésre, különféle hitelfelvételek, illetve kötvénykibocsátás előkészítésére és lebonyolítására. De a tanácsadó részt venne a fővárosi projektek előkészítésében, az ezekhez kapcsolódó pályázatok lebonyolításában, illetve közreműködne a projektfinanszírozásban.

De számítanának rá a fővárosi önkormányzat által nyújtott garancia, kezesség és egyéb pénzügyi kötelezettségek kidolgozásában, valamint a város közvetett vagy közvetlen tulajdonában lévő gazdasági társaságokkal kapcsolatos finanszírozási pénzügyi kérdések megválaszolásában, a költségvetés tervezésekor, a gazdálkodási kockázatok mérséklésében is

Mindezekért egyáltalán nem tűnik soknak a nettó 40 000 000 forint, bár a végén húsz százalékkal azért kilenghet a pénzügyi inga.

A főváros tájékoztatásul közölte, hogy az idei összevont költségvetésének főösszege 324 milliárd, míg a hitelszerződések értéke 80 milliárd.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.