Vádat emeltek a lebukott belvárosi jegyző ellen

Vádat emelt hivatali visszaélés miatt a belvárosi önkormányzat egykori jegyzője, Rónaszéki László ellen a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint lapunk korábban megírta, a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése nyomán indult.

Az NVSZ 2011 óta folytatott nyomozást a rendőrök megvesztegetésével gyanúsított Vizoviczki László, illetve az emberölések felbujtójaként vádolt Portik Tamás és lehetséges bűntársaik után. Ez vezethetett el az V. kerület volt jegyzőjéig. A Magyar Idők szerint egy étteremtulajdonos másfél millió forint kenőpénzzel akarta elérni, hogy vendéglátóhelye éjszaka is nyitva tarthasson, és meg is kapta erre az engedélyt. A felek úgy buktak le, hogy telefonbeszélgetésüket lehallgatták.

Rónaszéki László 2013 szeptemberében közös megegyezéssel távozott a jegyzői posztról, miután egy jelentés megállapította: csak ő rendelkezett minden információval annak a Károly körút 26. alatti ingatlannak az eladásáról, amelyhez kedvezményesen jutott hozzá Pápa Marianne, akit a sajtó Portik Tamással hozott kapcsolatba.

A belvárosi önkormányzat tegnap azt közölte: az akkori polgármesternek, Rogán Antalnak nem volt utasítási jogköre olyan hatósági ügyekben, amelyek miatt a vádemelés történt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.