Fizethet a rendőröket szidalmazó Jobbik-alelnök

Hocza Tamás borsodi Jobbik-alelnök szidalmazta az őt igazoltató rendőröket, ezért előállították. A bíróság a napokban garázdaság miatt jogerősen elítélte.

Garázdaság miatt 50 ezer forintot kell fizetnie a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnökének, Hocza Tamásnak, akit azért marasztaltak el, mert engedetlenséget tanúsított a rendőri intézkedéssel szemben - írja a boon.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lapnak Hocza Tamás azt mondta, hogy március 15-én Budapestről érkezett haza, és éjjel a háza előtt mesélte el az ismerőseinek, mi történt a fővárosi ünnepségen. Egy járőrautó hajtott melléjük, és a rendőr figyelmeztette őket, hogy menjenek le az útról a járdára. Engedelmeskedtek, majd a rendőrök igazoltatni akarták.

A Jobbik-alelnök így fogalmazott: "ebben az időben mentelmi jog illetett meg, de nem foglalkoztam vele, csak közöltem a rendőrrel, hogy jobb lenne, ha a bűnözéssel fertőzött területeken is ilyen alapos lenne".

A lap úgy tudja,  hogy a rutinigazoltatásnak induló intézkedés itt csúszott vakvágányra, a járőrök ugyanis nem vették jó néven, hogy kioktatták őket, így Hocza Tamás előállítása mellett döntöttek, ám az alelnök még az encsi rendőrkapitányság épületében sem higgadt le, ott is tovább szidalmazta a rendőröket, akik végül feljelentetést tettek ellene garázdaság szabálysértés miatt.

Az alelnök minden lehetséges fórumon kifogást emelt az eljárás ellen, végül a Miskolci Járásbíróság jogerősen 50 ezer forint pénzbírságot szabott ki rá, mondván: őrá is vonatkozik a törvény, és közszereplőként példát kell mutatnia.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.