Pénz-visszaszerzésre ösztönöz a BKV igazgatósága

A BKV igazgatósága támogatja Kocsis István vezérigazgatót abban, hogy jogtalan kifizetések esetén kezdeményezze az adott végkielégítések és egyéb juttatások visszaszerzését - közölte a BKV.

Az igazgatóság múlt szerdai ülésén döntött arról, szükséges, hogy a BKV számára előnytelen menedzserszerződéseket módosítsák és ebben támogatják a vezérigazgatót.

Az igazgatóság megismerte Szalainé Szilágyi Eleonóra, volt humánpolitikai igazgató ügyét is, és újabb kérdéseket fogalmazott meg, amelyekre a soron következő ülésen várnak választ. Elfogadhatatlan, hogy ilyen esetek előfordulnak, ezért szükséges a "vezetői ellenőrzés és a kontrollpontok erősítése". Erre vonatkozó javaslatokat Kocsis Istvántól várnak.

A BKV felügyelőbizottságának múlt hétfői ülése után Vitézy  Dávid, a Fidesz delegáltja úgy nyilatkozott: csak az ő kezdeményezésére több határozatot hozott a grémium, a többi között arra kérik a BKV-t, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a volt humánpolitikai igazgatóval végkielégítése visszafizetéséről, s ha ez nem jár sikerrel, akkor a cég terelje jogi útra az ügyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.