Pénteken újra tárgyalóasztalhoz ül Bajnai és Mesterházy

Az Együtt-PM szövetség még erre a hétre magas szintű egyeztetést kezdeményezett az MSZP-vel az augusztus végi egyénijelölt-állítási határidő és a választási szövetség megkötésének felgyorsítása érdekében - közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

Az Együtt-PM közleményében arra reagált, hogy Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: sumákolás folyik a baloldalon zajló egyeztetésekről, amelyek szerinte nem az embereket és a családokat érintő ügyekről, hanem személyi és hatalmi kérdésekről szólnak csupán.

Az ellenzéki szervezet tájékoztatása szerint Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke várhatóan pénteken ül tárgyalóasztalhoz. Az Együtt-PM Szövetség célja, hogy az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek ügyében a hónap végéig lezáruljanak a tárgyalások, és kialakuljon a 106 egyéni országgyűlési képviselőjelölt listája - tudatták.

A szövetség szerint "az új, orbáni választási rendszer" az ellenzéki pártokat együttműködésre kényszeríti, különben "Európa egyik legrosszabb kormánya - a választók többségének akarata ellenére - sem volna leváltható". Közölték: a Fidesz által Magyarországra kényszerített választási rendszer a választókerületek határait úgy rajzolta át, hogy az a kormánypártoknak kedvezzen.

Orbán Viktor miniszterelnök rezsimje meg akarja osztani az ellenzéket és az országot, hogy uralkodhasson rajta. "Nem fogjuk hagyni: 2014-ben a normális országot akarók össze fognak fogni az Orbán-Simicska rezsimmel szemben, és megfosztják hatalmától, amellyel három éve folyamatosan visszaél" - fűzték hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.