Péntek estére írta ki a közgyűlést Tarlós

A Fidesz bojkottálja az ülést, az ellenzék a választási rendszer módosításáról tárgyalna - ha lenne kivel.

Az Együtt-PM szerint a fideszes képviselők folyamatosan akadályozzák az ellenzék működését, és minden demokratikus alapelvet mellőzve befolyásolják a Fővárosi Közgyűlés munkáját.

"A fideszes képviselők a közgyűlés kezdetét péntek este hét órára tűzték ki, ezzel is ellehetetlenítve a tárgyalás és döntéshozatal menetét és eredményességét, majd szokásukhoz híven bejelentették: nem vesznek részt a gyűlésen" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben, amelyben emlékeztettek, hogy a rendkívüli közgyűlés összehívását több ellenzéki képviselő kezdeményezte egyebek mellett az önkormányzati választási rendszer módosítása miatt.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett meghívóban az olvasható, hogy a közgyűlés összehívását indítványozó képviselők az indítványban napirendet nem jelöltek meg, írásbeli előterjesztést nem nyújtottak be, kezdeményezés alaki és tartalmi hiányosságai miatt elvileg nem alkalmas közgyűlési tárgyalásra. Tarlós István tájékoztatott arról is, hogy a Fővárosi Közgyűlés következő rendes ülését jövő hétfőre hívja össze.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.