Fidesz: nem használjuk kampánycélokra a jelentést

A Fidesz szerint az őszödi beszéddel kapcsolatban a legfontosabb dolog már kiderült, az, hogy a Gyurcsány-korszakot maga Gyurcsány Ferenc és a szocialisták végighazudták, becsapták a magyar embereket - közölte Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő.

Gyurcsány Ferenc még a hazugságbeszédéről is hazudott – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Kocsis Máté annak kapcsán, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal a honlapján anonimizált formában pénteken nyilvánosságra hozta a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést újságírói kérdésekre válaszolva hangsúlyozta: kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc évekig sumákolt arról, hogy miként került nyilvánosságra a beszéd.

– Most egy olyan jelentés publikálása miatt bírálják a baloldali pártok a belügyminisztert, amely akkor készült, amikor Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányoztak - fűzte hozzá a kormánypárti politikus. Kocsis Máté úgy vélekedett: a baloldali politikusok hazudnak, amikor azt állítják, hogy a kormány kampánycélokra használja fel az Alkotmányvédelmi Hivatalt.

Ugyancsak visszautasította azt a felvetést, hogy a jelentés nem teljes, csupán részleges publikálása nem segíti az igazság kiderítését. Közlése szerint, a hivatalnak a publikáláskor figyelembe kellett vennie a személyiségi jogi, illetve a nemzetbiztonsági szempontokat. – Ugyanakkor a közvélemény joggal tart igényt arra, hogy megismerje az őszödi beszéd hátterét, vagyis azt: mit jelent az a mondat, "hogy hazudtunk reggel, délben, este" idézte Gyurcsány Ferenc szavait a kommunikációs igazgató. Ez utóbbira várják Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon magyarázatát – fűzte hozzá. 

– Szerinte a baloldal reakciója kísértetiesen hasonlít arra, amit akkor tettek, amikor fény derült a Portik-Laborc találkozóra. Vagyis arra, hogy Portik Tamással, egy alvilági vállalkozóval tárgyalt Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetője.
Akkor is hamisítást és hazugságot kiáltottak - mondta Kocsis Máté.

A Belügyminisztérium szerint 'a titkosszolgálat hűen szolgálja hazáját'

A Belügyminisztérium véleménye szerint Gyurcsány Ferenc kijelentéseivel azt, az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit bemutató jelentést minősíti, amely az ő hivatali ideje alatt készült el – közölte a tárca sajtófőnöke szombaton az MTI-vel. A minisztérium úgy látja: a volt kormányfő így azt a titkosszolgálati állományt is minősíti, amelyik az ő szolgálati ideje alatt illetve azóta is hűen szolgálja hazáját – tették hozzá.

Selmeczi: Gyurcsány és a szocialisták végig hazudtak

A nagyobbik kormánypárt szóvivője egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, Gyurcsány Ferenc maga vallotta be az őszödi beszédben, hogy "hazudtak reggel, délben és este. Nem tudjuk, mit csináltak délután". Hozzátette: a részletekről is tudniuk kell az embereknek, és a Fidesz szerint ez a Belügyminisztérium dolga, a kérdéseket ő fogja megválaszolni.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke azt mondta, senkit nem ért meglepetésként az, hogy Gyurcsány Ferenc nélkül nem történhetett meg a kiszivárogtatás, hiszen ő akkor uralta a teljes szocialista frakciót és kezelt minden helyzetet. Nyilvánvaló, hogy tevékeny része volt a beszéd kiszivárogtatásában - vélekedett. A politikus szerint ha Gyurcsány Ferenc mentalitását nézzük, akkor nyilvánvaló, hogy sokkal erősebben tiltakozott volna, hogyha ő nincs benne ebben a folyamatban.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján anonimizált formában pénteken nyilvánosságra hozta a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést, amelyek alapján egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki a közzétételről egyeztethetett a később utcai tiltakozásokat kiváltó beszédet elmondó Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival.

KDNP: Gyurcsány kétszer hazudott

A KDNP véleménye szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján nyilvánosságra hozott két titkosszolgálati jelentés alapján kiderül, hogy az őszödi beszéd "dupla hazugság volt" - írták a kereszténydemokraták az MTI-hez szombaton eljutatott közleményükben.

A szövegben úgy fogalmaznak: Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök először hazudott az országnak, becsapta az embereket, majd ismét becsapott mindenkit azzal, ahogy az MSZP megszervezte az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatalát. Gyurcsány Ferenc és "álbaloldali elvtársai tovább hazudtak az embereknek" folytatják.

Hozzáteszik: próbálták elfedni katasztrofális és dilettáns kormányzásuk eredménytelenségét, az ország eladósítását és a maguk által előidézett megszorításokról elterelni a figyelmet. Ez a "velejéig romlott álbaloldali tevékenység" most lelepleződött, nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak reggel, éjjel meg este hazudtak, hanem délután is, és folyamatosan félrevezették a magyar választókat - jelenti ki a KDNP.

A közlemény megfogalmazása szerint "a nagy színjátékok után újra összeállt álbaloldal ezért megérdemli, hogy az áprilisi választáson azok a magyarok küldjék végérvényesen a politikai süllyesztőbe, akiket adósságba kergettek, akiktől elvettek nyugdíjat, fizetést, akiket évtizedeken keresztül szégyenteljesen átvertek".–

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.