Pedofil cserkészvezetőt talált Veszprémben a Hír TV

Cserkészvezetőként szexuális játékokba vonta be a rábízott iskolás gyerekeket V. Gábor, a Veszprém Egyházmegyei Ifjúsági és Lelkipásztori Fórum alá tartozó ifjúsági iroda korábbi vezetője – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora.

Az elhangzottak szerint a 41 éves nőtlen férfi egy cserkészfoglalkozás után ott tartott három fiút, köztük két kiskorút, akikkel pornófilmet nézetett, és közös önkielégítésre vette rá őket. A cserkészvezetőt az egyik gyerek szülei megfenyegették: vagy lemond minden tisztségéről s eltűnik a gyerekek közeléből, vagy feljelentik. A férfi a szabad elvonulást választotta.

A riport szerint a cserkészszövetség az ügy kirobbanásakor értesítette Navracsics Tibor veszprémi Fidesz-elnököt a gyanúról. A férfi ismert közéleti figura a városban, 2006 és 2010 között a Fidesz-KDNP és a Védegylet külső szakértője volt az önkormányzat pénzügyi és költségvetési bizottságában – olvasható a Magyar Nemzet honlapján. E szerint ellentmondó információk vannak arról, hogy V. Gábor tagja-e még a Fidesznek.

Solymosi Balázs, a Magyar Cserkészszövetség országos elnökségi tagja a Hír Tv-nek arról számolt be, hogy a nyár elején érkeztek be a központba az első hírek V. Gábor ügyeiről. Arra jutottak, a szülők nem szeretnék, hogy a gyerekeket meghurcolják, ezért nem feljelentést, csak bejelentést tettek, és a rendőrséget tájékoztatták arról, hogy van egy ügy, amelyet ki kell vizsgálni – emlékezett vissza. V. Gábor később elismerte, van valóságalapja a rendőrségi iratokban foglaltaknak, ám szerinte a dolgok másképp történtek.

Megszólalt a műsorban Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki egyszer már kapott jelzést arról, hogy valami nincs rendben V. Gáborral, de mint mondta, a férfi határozottan tagadott, ráadásul soha egyetlen szülő sem tett panaszt ellene. A Célpont telefonon elérte a gyanúba keveredett férfit, aki annyit mondott, idén abbahagyta a cserkészetet, és nem akar nyilatkozni.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben, ismeretlen tettes ellen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.