Pedagógusok kontra kormány: jövő kedden folytatják

Jövő hétfőn munkacsoportokat alakítanak, kedden pedig újra tárgyalóasztalhoz ülnek a pedagógusok sztrájkbizottságának tagjai a kormány képviselőivel – ez lett a mai egyeztetés eredménye.

– Két munkacsoport jön létre hétfőn a szakmai kérdésekről való további egyeztetésekre, és egy külön munkacsoport áll fel az esetleges pedagógussztrájkkal kapcsolatos elégséges szolgáltatásokról való egyeztetésre – közölte a Magyar Távirati Iroda híradása szerint Balog Zoltán miniszter, miután szombaton a fővárosban tárgyalt a pedagógusok sztrájkbizottságával.

Az emberi erőforrások minisztere a mintegy háromórás egyeztetés után újságíróknak azt mondta: a szakszervezetek által küldött módosító indítványok közül négyet tudtak elfogadni, azt továbbra sem támogatják, hogy az átadás-átvétel időpontját eltolják. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke úgy értékelt: nem közeledtek az álláspontok jelentősen, de a lehetőség megvan arra, hogy közeledjenek.

Mint korábban beszámoltunk róla: a PDSZ azt szeretné elérni, hogy január elsejével a közalkalmazotti bértáblán 20 százalékos emelést hajtsanak végre, függesszék fel az iskolák ekkortól tervezett állami átvételét, valamint a pedagógus-életpályamodell bevezetését.


A közoktatásban működő ágazati szakszervezetek október 19-én jelentették be, hogy sztrájkbizottságot alakítottak. Ekkor tudatták, hogy hivatalos levélben tájékoztatják a kormányfőt a sztrájkbizottság megalakulásáról, és azt kérték, jelölje ki a tárgyalópartnert. A felek jövő kedden ismét találkoznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.