Pécsi vízműbotrány: 'lejárt a pénzszivattyúzás ideje"

"Felháborító, arcátlan" lépésnek tartja a pécsi közgyűlés által létrehozott Tettye Forrásház Zrt. a baranyai megyeszékhely korábbi vízszolgáltatójának, a francia érdekeltségű Pécsi Vízmű Zrt.-nek az ügyfélszolgálati iroda visszavételére irányuló hétfői akcióját.

A Suez magyarországi képviselőit nem érdeklik a pécsiek, nem érdekli a szolgáltatás sem, csak a profit. Nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a cégüket Párizsból is kitették, hasonló okok miatt, mint Pécsett. Nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a vízmű volt dolgozói és a szakszervezet is Pécs oldalára állt" - olvasható a Tettye Zrt. közleményében.

Hozzátették: a Suez képviselői nem hajlandóak válaszolni azokra a feltárt bizonyítékokra, melyek szerint törvénytelen eszközökkel, az önkormányzat megkerülésével, a pécsiek pénzén gyarapították vagyonukat és építettek cégbirodalmat. "Nem hajlandóak tudomásul venni, hogy lejárt a jogtalan pénzszivattyúzás ideje, a százmillió forintok kiszivattyúzása a pécsiek zsebéből!" - fogalmaztak.

A Tettye Forrásház Zrt. zavartalanul szolgáltat, vigyáz arra, hogy biztonságos és magas minőségű ivóvizet kapjanak a pécsiek, a "Suez magyarországi képviselői pedig érdemi tárgyalások helyett csak botrányokozásra és bohóckodásra képesek".

A Tettye közleményében "nyugalomra inti" a Suez képviselőit, a pécsiektől pedig azt kéri, "ne törődjenek a médiabohóckodással". Egyúttal jelezte: kedden újabb részleteket ismerhetnek meg a multinacionális cég vezetőinek - álláspontjuk szerint - törvényellenes tevékenységéről, pécsi múltjukról.

"A Suez magyarországi képviselői ugyanis törvénytelenségek sokaságát követték el - a pécsiek pénzén, ezért a város büntetőfeljelentést tesz különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, csalás, pénzmosás, okirat-hamisítás, és adócsalás miatt" - írták közleményükben.

Az önkormányzati többségi tulajdonú, de francia érdekeltségű Pécsi Vízmű Zrt. hétfő reggel visszavette az ellenőrzést a vízmű Nagy Lajos király úti ügyfélszolgálati irodája felett. Az iroda más helyszínen működik, mint az önkormányzat által korábban szintén ellenőrzés alá vont vízműépület.

A cég indoklása szerint a kialakult helyzetben nem engedhették, hogy egy idegen, arra nem jogosult társaság - a Tettye Forrásház Zrt. - visszaéljen ügyfeleik adataival, így a hétfői lépéssel több törvénysértést akadályoztak meg. Hangsúlyozták, hogy "az iroda a Pécsi Vízmű Zrt. kizárólagos tulajdonában van", az ott található számítógépes infrastruktúra is vállalaté.

"Pécs város polgármestere nem hajlandó belátni, súlyos törvénysértéseket követtek el a Pécsi Vízmű Zrt. tulajdonát képező ingatlanok, gépkocsik, számítógépek, szoftverek és egyéb eszközök elfoglalásával és több bűncselekményt is kimerítő használatával" - írta a Pécsi Vízmű Zrt. a közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.