Pécsi tüntetés a cafeteria megőrzéséért

A pécsi önkormányzat intézményeinek mintegy háromszáz dolgozója hétfő délután a baranyai megyeszékhely polgármesteri hivatala előtt a cafeteria juttatások értékének megtartásáért demonstrált.

 Tavaly a pécsi önkormányzat oktatási és szociális intézményeiben dolgozó 5800 közalkalmazott 80 ezer forintos kafetéria juttatást kapott. A város idén is ugyanennyit biztosít, ám mivel ebben az évben már adó terheli ezt a kifizetést is, az alkalmazottak 20 százalékkal kevesebb pénzt vehetnek fel a kafetéria révén. Az intézmények érdekképviseletei azért szervezték a tüntetést, hogy a dolgozók kafetéria nettója idén is 80 ezer forint legyen.

A város vezetői erre egyelőre nem látnak esélyt, mivel a kafetéria nettó értékének megőrzése 93,2 milliós plusz terhet rakna a város költségvetésére. Mint arról írtunk, az évente 40 milliárdból gazdálkodó Pécs drámaian eladósodott, a város teljes hitelállománya eléri 33-34 milliárdot. Mindamellett Pécs vezetői ígéretet tettek arra, hogy az év második felében hajlandók tárgyalni az intézmények szakszervezeteivel a kafetéria juttatások emeléséről, ám ehhez az kell, hogy a város költségvetése stabilizálódjon a következő hónapokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.