Pécsi tüntetés: Ne kelljen félni és gázsprét hordani!

A mecseki városban a jobb közbiztonságért tüntettek csütörtök délután.

A rendezvényen főleg nők vettek részt, s a demonstrációt azt követően szervezték meg az interneten a pécsi egyetemisták, hogy múlt pénteken, hajnalban szexuális célú támadás érte a belvárosban a baranyai megyeszékhely polgármesterének, Páva Zsoltnak a húszéves lányát. A támadó ugyan nem érte el célját, ám Páva lánya súlyos sérüléseket szenvedett.

A jobb közbiztonságot követelők – „Vigyázzunk egymásra!” transzparensekkel a kezükben – Pécs központjától a rendőrségig vonultak, s ott Csizmadia Andrea, a demonstráció főszervezője röviden arról beszélt, hogy szeretne olyan városban élni, ahol a nőknek nem kell az utcán járva félni, gyanakodva maguk mögé nézni, és táskájukban gázsprét hordani.

Csizmadia múlt pénteken maga is részt vett azon az egyetemi összejövetelen, amiről távozva Páva lányát atrocitás érte. Elmondta, hogy bejutott a rendezvényre a későbbi támadó is, és ittasan ajánlatokat tett a lányoknak.

Mint arról írtunk, a rendőrség a bűncselekmény utáni órákban már tudta, hogy a 23 éves Nyerges Zoltán követte el a nagy felháborodást kiváltó bűncselekményt. A nemi erőszakért már büntetett Nyergest a rendőrség azóta is nagy erőkkel keresi, ám eddig nem akadtak az agresszív természetű pécsi férfi nyomára.

A városban közben elterjedt, hogy a rendőrség már megtalálta Nyergest, ám titkolják ezt, mivel a férfit elfogása közben összeverték. Erről megkérdeztük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki cáfolta és képtelenségnek tartotta ezt a feltevést. Az említett pletyka – talán – azért születhetett meg, mert szerdán kiderült, hogy Izsákon két rendőr súlyosan bántalmazott egy gyanúsítottat, aki ennek következtében meghalt.

Az erőszak ellen és a közbiztonság javításáért demonstrálók Pécsett
Pécs, 2013. április 11. Az erőszak ellen és a közbiztonság javításáért demonstrálók Pécsett, a Király utcában 2013. április 11-én. A városban az elmúlt egy évben több, nőkkel szemben elkövetett bűncselekmény is közfelháborodást keltett. MTI Fotó: Lendvai Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.