Pécsen is elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték idén Pécsett is, az erre tervezett összeget a helyi árvízkárosultak megsegítésére fordítják.

"A polgármester személyes utasítására idén biztosan nem lesz augusztus 20-án ünnepi tűzijáték Pécsett" - tájékoztatott a polgármesteri kabinetiroda. Hozzátették: Páva Zsolt fideszes polgármester az eredetileg az ünnepi fényjátékra szánt 700-800 ezer forintot inkább a pécsi árvíz és viharkár károsultjainak javára ajánlja fel, azaz város ezzel is hozzájárul a helyreállításokhoz.

A nap folyamán a miskolci önkormányzat szóvivője is közölte, hogy Káli Sándor (MSZP) polgármester úgy döntött, tekintettel az árvíz okozta károkra nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Miskolcon. Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője azt mondta: az árvíz komoly költségeket ró az önkormányzatra, így a tűzijátékra tervezett kétmillió forintot az idén nem költi el a város.

Emlékeztetett arra, hogy a napokban indult egy civil kezdeményezés is, amely szerint nincs szükség az országos tűzijátékra, a pénzt inkább az árvízkárosultak megsegítésére kellene fordítani. Csütörtökön a békéscsabai közgyűlés is úgy döntött, hogy idén elmarad a városban az augusztus 20-i tűzijáték.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.