Pécs dobja az MSZP-nek ellenálló főjegyzőt

Várhatóan a jövő héten már nem Papp Judit lesz a pécsi önkormányzat főjegyzője. Információink szerint Pappnak a Baranya Megyei Kormányhivatalnál ajánlottak állást, ahol - minisztériumi főosztályvezető rangban - a munkavédelmi és a munkaügyi területért lesz felelős.

A pécsi városháza hétfőn ad ki az ügyben nyilatkozatot, addig az érintett sem kíván válaszolni az újságírók kérdéseire, ám tudósítónk megkeresésére nem cáfolta, hogy a megyei kormányhivatalnál folytatja pályáját.

Papp Judit 29 éve dolgozik a pécsi önkormányzatnál, 1998 óta főjegyzője a városnak. Az elmúlt három ciklusban az MSZP irányította Pécset, és Papp nem egyszer - a törvényességet képviselve - szembe ment a szocialista városvezetés szándékaival. Ezért nem volt meglepő, hogy az őszi választáson győztes Fidesz is meg akarta tartani a főjegyzőt. A közelmúltban az Állami Számvevőszék vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy Papp Juditot felelősség terhelheti Pécs gazdálkodásának hibáiért, a város fideszes vezetői azonban kijelentették, hogy nem indítanak fegyelmit Papp ellen. Ezek után váratlan a hír, hogy még sem tartja meg őt az új városvezetés, s helyette - állítólag - a siklósi főjegyzőt akarják a posztra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.