Páva Zsolt havi félmillióért kap tanácsokat

Bekérte a Dunántúli Napló a pécsi önkormányzat elmúlt tíz évben kötött szakértői és tanácsadói szerződéseit. Kiderült, hogy minden időszakban komoly pénzeket költöttek erre a célra, az új fideszes vezetés sem mondható kifejezetten önmegtartóztatónak.

A Dunántúli Napló által közölt adatok szerint például a pécsi fideszes önkormányzat Kapitány Gergely újságíró cégével, a K&K Produkció Bt.-vel kötött szerződést politikai tanácsadásért, rendszeres politikai helyzetelemzések elkészítéséért, a rövid és hosszú távú polgármesteri politikai stratégia kialakításáért, illetve politikai beszédek írásáért havi félmillió forint értékben. A volt újságíró és tévés Páva Zsolt fideszes polgármester kampányfőnöke volt az önkormányzati választáson – írja a lap.

Szintén közli a cikk, hogy Pécs három szerződést kötött egy könyvvizsgáló céggel (ebből kettőt már Páva írt alá), amelynek értelmében tizenötmilliót kaptak a város, illetve a városi holding gazdasági helyzetének felméréséért. A könyvvizsgáló Szebellédi Istvánnak az újság szerint érdekeltsége van abban a CCA Zrt.-ben is, amely 48 millió plusz áfáért világította át a város és cégei működését.

Visszatérő megbízottak is szerepelnek a listában: a Göndöcs István vezette Eco-Cortex Kft. például a város hosszú távú stratégiai koncepciójának elkészítéséért 2007-ben bruttó 7 milliót kapott a szocialista városvezetéstől. Ugyanazon évben nettó 5 millióért szociálpolitikai stratégiai programot írt. Egy évre rá egy légszennyezettség-modellező rendszer kifejlesztését célzó pályázathoz is készítettek megvalósíthatósági tanulmányt bruttó 7,6 millióért. Egy uniós pályázathoz is írtak tanulmányt 6,4 millióért.

„Dr. Turi Ákos pécsi ügyvéd az szocialista önkormányzatnak és az EKF-programnak is végzett jogi és közbeszerzési tanácsadói szolgáltatást. Utóbbiért a városnak 2009 májusától 2009 decemberéig havi 1,6 milliót számlázhatott áfa nélkül. A 2009. március 16-a és 2009. október 4-e közti időszakban végzett EKF-es tanácsadásáért 80 millió forint plusz áfát fizettek ki a részére. Ákos fivérét, dr. Turi Attilát váltotta az önkormányzati közbeszerzéseknél, ő 2009 januárja és áprilisa közt havi 2 millió plusz áfáért dolgozott” - szerepel a cikkben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.