Szemölcse helyett a mellbimbójába vágott bele a sebész egy pécsi lánynak

Szemölcs helyett a mellbimbója harmadát operálták le Pécsett egy 17 éves lánynak. A műhiba okát vizsgálják, de a vizsgálat befejezéséig az érintett intézet nem nyilatkozik.

A pécsi önkormányzat Egyesített Egészségügyi Intézményének sebészetén két hónappal ezelőtt egy 17 éves lánynak eltávolították az egyik mellbimbója harmadát. Az eset után szülei panaszt tettek az intézményben: lányuk azért feküdt a kés alá, hogy egy szemölcsöt távolítsanak el a melléről. A szemölcshöz azonban az operációt végző sebész nem nyúlt.

Kovács Ágnest, a pécsi intézmény főigazgatóját tudósítónk azzal a kérdéssel kereste meg, hogy mi a magyarázata az érthetetlennek tűnő műtéti tévedésnek. A főigazgató elmondta: az említett orvosi hiba valóban érthetetlennek tűnik, különösen annak ismeretében, hogy a műtétet végző doktornő tapasztalt sebész, plasztikai sebész szakvizsgája is van, felkészültsége okán az egész régióból járnak hozzá páciensek. A pécsi intézet belső vizsgálatot indított az ügyben, s a főigazgató csak ennek lezárása után - várhatóan másfél-két hónap múlva - tud nyilatkozni.

A szülők jelezték kártérítési igényüket - a követelt összegről Kovács Ágnes nem beszélt. Az intézmény ötmillió forintig van biztosítva egy-egy beavatkozás esetére, a szülők panasza nyomán a biztosító is vizsgálatot indított a műtéti hiba körülményeinek tisztázására. A főigazgatót arról is kérdeztük, hogy korrigálható-e plasztikai beavatkozással a műtéti hiba. A főigazgató szerint erre van mód, ám, arra, hogy egy ilyen operáció mennyire eredményez maradéktalan helyreállítást, a műtét milyen kellemetlenségekkel jár és mennyibe kerül, a pécsi intézmény vezetője még korainak tartotta a választ.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.