Pécs nem tud mit kezdeni a kerékpárosokkal

Nem lesz egyhamar Pécs kerékpáros város – összegzi a Bama.hu a város kerékpáros életének fejlesztéséről szóló konferencia eredményeit.
A pécsi egyetem Közgazdaságtudományi Kara által szervezett tanácskozáson egy közös pontot sikerült találniuk a résztvevőknek: mindenki szerint szükség van fejlesztésre. És nagyjából ennyi – mert ezenfelül csak a már sokszor hallott érvek és megjegyzések sorjáztak, válaszok nélkül – írja a megyei lap.

„Az alapvető gond, hogy a városnak nincsen külön referense a biciklis közlekedés fejlesztésére, anélkül pedig minden akció csak magában áll, nincs lehetőség a közös továbblépésre” – mondta Simor Árpád, a Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub képviselője.

Oszoli Dénes városházi képviselő a fórumon azt mondta, a bicikliutak tervezése úgy zajlik, hogy műholdas térképekre filctollal rajzolnak vonalakat, ezzel pályáznak különféle fórumokon, s ha sikerül nyerni, akkor indul egy projekt.

„Pécs nem kerékpáros város” – szögezte le a rendőrségtől Bátori Szabina. Szerinte egyelőre sem az autósok, sem a gyalogosok, sem maga a város nincsenek felkészülve arra, ha hirtelen megduplázódna a bringások száma. Holott erre minden esély megvan, akárcsak Budapesten, Pécsen is rohamosan nő a kerékpárral közlekedők száma.

Részletek a Bama.hu-n >>>

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.