PDSZ: kezdjék meg azonnal a tárgyalásokat a pedagógusok követeléseiről!

A tárgyalások azonnali megkezdését javasolja a pedagógusok sztrájkbizottságának követeléseiről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Azt szeretnék elérni, hogy január elsejével a közalkalmazotti bértáblán 20 százalékos emelést hajtsanak végre, függesszék fel az iskolák ekkortól tervezett állami átvételét, valamint a pedagógus-életpályamodell bevezetését.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László közleményében azt írta: a hozzájuk eljuttatott információk szerint a kormány szerdai ülésén az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, Balog Zoltánt jelölték meg a pedagógus-szakszervezetek által létrehozott sztrájkbizottság tárgyalópartnereként.

A PDSZ és a sztrájkbizottság egésze érdekelt a hatékony, tárgyszerű és eredményes tárgyalások lefolytatásában – fogalmazott Mendrey László, aki a tárgyalások azonnali megkezdését javasolta.

A közoktatásban működő ágazati szakszervezetek október 19-én jelentették be, hogy sztrájkbizottságot alakítottak. Ekkor tudatták, hogy hivatalos levélben tájékoztatják a kormányfőt a sztrájkbizottság megalakulásáról, és azt kérték, jelölje ki a tárgyalópartnert.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta: követelésük, hogy január elsejével a közalkalmazotti bértáblán 20 százalékos emelést hajtsanak végre, függesszék fel az iskolák ekkortól tervezett állami átvételét, valamint a pedagógus-életpályamodell bevezetését.

Szerdán egyetértésüket fejezték ki a pedagógusok sztrájkbizottságának követeléseivel a szakszervezeti konföderációk az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma képviselői által jegyzett dokumentum szerint a magyar pedagógusoknak a gyermekközpontú köznevelés kialakításáért, a helyi társadalomnak a nevelés és oktatás ügyeibe történő bevonásáért, az álláshelyek megtartásáért, az átalakítás és az ellátórendszer teljes körű állami finanszírozásáért és nem utolsósorban életkörülményeik javításáért folytatott küzdelme nemcsak jogos, hanem az ország érdekeit is szolgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.