Páva Zsolt: utólag könnyű okosnak lenni

Arra a felvetésre, hogy a pécsi vízmű székházának elfoglalását hálálja meg a kormány a hárommilliárd forintos kompenzáció kifizetésével, Páva Zsolt polgármester azt mondta: semmi sem igaz a hírből.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere szerint a baranyai megyeszékhely különösen jól járt a Pécsi Vízmű-ügyben a francia Suez Environnementtel múlt pénteken kötött megállapodással – nyilatkozta a városvezető helyi lapoknak adott interjúiban a Magyar Távirati Iroda összeállítása szerint.

A napokban a PécsMa.hu hírportálnak, csütörtökön pedig az Új Dunántúli Naplónak adott exkluzív interjút Páva Zsolt annak kapcsán, hogy a városvezető az önkormányzat felhatalmazásával megállapodást kötött a francia Suez Environnement vállalatcsoporttal. Ennek értelmében jelképes, egy eurós összegért visszavásárolta a Pécsi Vízmű Zrt.-t az önkormányzat úgy, hogy a városnak a korábban követelt tízmilliárd forint helyett hárommilliárd forint kompenzációt kell fizetnie. Az összeg kifizetését az állam átvállalja Pécstől.

Páva Zsolt a PécsMa.hu-nak adott, kedden megjelent interjúban azt mondta: a megállapodással a józan ész nyert, mert békésen sikerült lezárni közel negyven folyamatban lévő peres eljárást, a Pécsi Vízmű Zrt. részvényeinek megszerzésével közel 700 milliós vagyon került városi tulajdonba, valamint egy tucatnyi szolgáltatócég került vissza a városhoz.A polgármester azt mondta, a megegyezésből a pécsiek azt fogják majd érezni, hogy nem emelkedik olyan mértékben a vízdíj, mint ahogy azt a Suez által delegált menedzsment tervezte.

Az önkormányzatnak a vízművel kapcsolatos terveiről közölte, hogy az elaprózott, drága szolgáltatók ideje lejárt, ehelyett nagyobb, integrált szolgáltatók veszik át a helyüket. Várhatóan a Pécsi Vízmű is egy már létező vagy létrehozandó cég része lesz, akár a jelenlegi pécsi vízszolgáltatóba, a Tettye Forrásházba is beolvadhat. Minderről azonban még nincs döntés – tette hozzá.

Az Új Dunántúli Napló kérdésére, miszerint ha előre látta volna, mi történik, másképp döntött volna, Páva Zsolt azt mondta: utólag könnyű okosnak lenni, de nem hiszi, hogy másképp döntött volna. Kifejtette: annak idején olyan helyzet volt a vízműnél, amely miatt fel kellett mondaniuk a szerződést, az volt Pécs érdeke. Nem a franciákkal vagy a Suezzel volt a baj, hanem az itteni menedzsmenttel – közölte.

Egy másik felvetésre, amely szerint a vízmű székházának elfoglalása egy, a multik elleni fellépést tesztelő országos kísérlet volt, s ezt hálálja most meg a kormány a hárommilliárd forintos kompenzáció kifizetésével, a polgármester azt mondta, semmi sem igaz a hírből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.