Páva följelentést tett az eladott buszok miatt

Páva Zsolt, Pécs polgármestere büntetőfeljelentést tett a városi önkormányzat többségi tulajdonában lévő Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. buszeladási ügylete miatt. A fideszes városvezető erről kedden tájékoztatta a sajtót.

A PK Zrt. - a pécsi közgyűlés beleegyezése nélkül - az év elején eladta a cég mind a 171 buszát egy vagyonkezelő cégnek, majd a járműparkot visszabérelte az új gazdától. Az ügylet során nem történt pénzmozgás, mivel az eladási ár - 2,2 milliárd forint - megegyezik a bérleti díjjal.

Pécs vezetői nem kaptak ésszerű magyarázatot a járműeladás okára, ezért Páva Zsolt a rendőrséghez fordult, hogy indítson vizsgálatot. A polgármester azzal indokolta a feljelentést, hogy a buszeladás a városnak milliárdos értékű vagyonvesztést okozhat.

Tudni kell, hogy a PK Zrt. részvényeinek 49 százalékát a város tavaly másfél milliárd forintért eladta a Mecsekbusz Kft.-nek, s a kisebbségi tulajdonos megszerezte a PK irányítási jogát. A Mecsekbusz ügyvezetője, Jahn Péter tudósítónknak azzal magyarázta a buszeladást, hogy pénzügyileg ez a módszer előnyös a PK számára. Hogy az előny miben áll, azt az ügyvezető nem részletezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.