Pásztor-ügy: nem közösködnek Gyurcsányékkal a liberálisok

A Magyar Liberális Párt addig nem tud jó szívvel részt venni a Demokratikus Koalíció (DK) által szervezett tüntetésen, amíg Gyurcsány Ferenc pártja "a rasszista nyilatkozatot tevő Pásztor Albertet alkalmas polgármester-jelöltnek tartja".
A párt ügyvivő testülete csütörtöki közleményében azt írta: nem értik, "Gyurcsány Ferenc és pártja hogyan támogathat egy olyan embert, akinek tettét miniszterelnöksége idején saját maga nevezte elfogadhatatlannak, és ezért felmentését követelte".
    
"Amíg a baloldal helyi vagy országos szinten nem tud egyértelmű határt vonni ebben a kérdésben, mi sem látunk módot az együttműködésre, így pedig a DK által szervezett tüntetéshez sem csatlakozhatunk" - fogalmaztak a Liberálisok, hozzátéve: szükség van az ellenzék együttműködésére a kormány elleni küzdelemben, de a közös küzdelemnek vannak olyan alapfeltételei, amiből nem tudnak engedni.
   
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke június 14-én jelentette be, hogy július 12-én a DK "utcára hívja a demokratákat", hogy élesen forduljanak szembe a kormány filozófiájával és intézkedéseivel. "Nincs okunk arra, hogy szótlanul tűrjük ezt az ámokfutást" – fogalmazott, és annak a reményének adott hangot, hogy az MSZP, az Együtt, a PM és a Magyar Liberális Párt is csatlakozik demonstrációjukhoz, ahová egyenrangú félként várják őket.
   
Az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt helyi szervezeti vezetői szerdai sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy Pásztor Albertet, Miskolc volt rendőrkapitányát jelölik az őszi önkormányzati választáson a város polgármesteri posztjára.
  
A Fidesz és a Jobbik úgy reagált: a baloldal már saját soraiból sem képes jelöltet állítani a posztra. A Liberálisok mellett a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom és az Együtt - a Korszakváltók Pártja országos elnöksége is azt jelezte, nem támogatják Pásztor Albert jelöltségét.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.