Párttá alakul a 4K!

Április 28-án alakul párttá a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom. Az alakuló kongresszuson a küldöttek elfogadják az új baloldali patrióta párt alapprogramját, és megválasztják a párt vezetőit is.

Az új párt elnöki posztjáért a korábbi mozgalom koordinátora, Istvánffy András indul. A négy alelnöki posztért hatan versengenek, ők fele-fele arányban kerülnek ki a mozgalom régi tagjai és a pártalakításba újonnan csatlakozók közül” – mondta Vekerdy Panni, a 4K! szóvivője.

„Az új baloldali párt elsősorban a munkavállalókat fogja képviselni, és azokat, akiknek egyre kevesebb esélyük van közéjük tartozni: a megrendült középosztályt, a fiatalokat, a szegényeket és kirekesztetteket” – mondta Vekerdy Panni.

Az alakuló kongresszus egy féléves alulról építkező folyamatot zár le. A 4K! az október 23-ai Nem tetszik a rendszer tüntetés után hirdette meg a részvételi pártalakítási folyamatot. Ezt követően a csatlakozók országszerte helyi csoportokat alakítottak meg, és közösen alakították ki a párt alapprogramját.

Az alapprogram feladata, hogy a teljes tagság részvételével rögzítse a párt hosszú távú céljait, hogy azok valóban demokratikusan, és ne a politikai marketing pillanatnyi szükségletei szerint alakuljanak ki. Az alapprogram decemberben bemutatott első verziójához a tagság január és február folyamán a helyi csoportokban több mint kétszáz módosító javaslatot készített, amelyekről március folyamán belső online felületen vitázott és szavazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.