Pártegység az utolsó kampánydélutánon

A fejlesztéseknek az egész közösség céljait kell szolgálniuk, Magyarország gyarapodását és sikereit - mondta Bajnai Gordon kormányfő, amikor pénteken átadták a Belváros új főutcáját. Különös pártegységben: Budapest szocialista, liberális és fideszes vezető politikusai közösen ünnepelték az elkészült beruházást.

Ma délután ünnepélyesen is átadták a Belváros főutcáját, melynek forgalombahelyezése már a hét elején, kedden megtörtént. Bajnai Gordon miniszterelnök az Október 6. utcában tartott rendezvényen felhívta a figyelmet arra, hogy a színpadon, "milyen vegyes politikai összetételű csapat áll". Véleménye szerint ez lenne a normális, mert a fejlesztés, a fejlődés nem ciklusokhoz kötődik.

Kijelentette, az országot járva  a fejlesztésekben a politikán, a területi megosztottságon és a szűk körű érdekeken túlmutató együttműködési készséget tapasztal.

Bajnai Gordonon kívül beszédet mondott Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester, Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetője, Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere és Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács szocialista elnöke.

Demszky Gábor azt hangsúlyozta, hogy az átadott utca az összefogás erejét mutatja, mert konzervatív, liberális és szocialista politikusok fogtak össze annak érdekében, hogy az elkészülhessen. Steiner Pál (aki korábban a kerület polgármestere is volt) emlékeztetett arra: a belvárosi képviselő-testület, amelyet akkor még polgármesterként vezetett, 2003-ban konszenzussal fogadta el a fejlesztési tervet. Hozzátette, hogy a belváros fejlesztése folytatódik.

Tarlós István is jelzésértékűnek nevezte, hogy "vegyes társaság gyűlt össze a dobogón", mert véleménye szerint ez jót tesz a politikai életnek. A frakcióvezető szerint az is látszik, hogy nemcsak mamutberuházásokban lehet gondolkodni és a "kis projektek is nagy igényeket elégíthetnek ki". Sajnálatosan sok kis projekt nem valósult meg, míg véleménye szerint a megvalósultak tekintélyes részéhez a jelenlegi városvezetésnek nem sok köze van.

Rogán Antal az átadón azt hangsúlyozta, hogy a siker elsősorban a belvárosi polgároké. Kijelentette, hogy az igazán fontos változásokhoz egy egész város összefogása és akarata szükséges. A polgármester mindenkinek köszönetet mondott, aki segítette a projekt megvalósulását, majd ezt követően felkérte a kerület főépítészét, Cselovszki Zoltánt, hogy ő vágja át a díszszalagot.

Tarlós István, a fõvárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetõje, Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere Bajnai Gordon miniszterelnök, Demszky Gábor fõpolgármester és Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács szocialista elnök
Budapest, 2010. április 9. Balról: Tarlós István, a fõvárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetõje, Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere Bajnai Gordon miniszterelnök, Demszky Gábor fõpolgármester és Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács szocialista elnöke koccint a Belváros új fõutcájának kiépítése – I. ütem átadó ünnepségén. . MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.