Parlamenti szakbizottság előtt a botrányos kémprogram

Hány személy vagy szervezet ellen folyik FinFisher programmal végzett megfigyelés bírói végzés nélkül? Van-e köztük civil szervezet? S miért nem tudott minderről a Nemzetbiztonsági Bizottság? A Demokratikus Koalíció többek közt ezt kérdezné a bizottság ülésén.

A Demokratikus Koalíció (DK) örömmel üdvözli, hogy kezdeményezésére összeül az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága megtárgyalni az új lehallgatási botrányt: azt a tényt, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is használja a FinFisher nevű internet-lehallgató kémprogramot, ami bármely számítógépről képes minden – akár titkosított – email-t és fájlt megszerezni, mégpedig, mivel a vírusirtó programok sem mutatják ki, a megfigyelt tudta nélkül - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője.

Közölte: minthogy a bizottságban DK-s képviselő nem kapott helyet, a hozzászólás lehetőségét pedig legutóbb is megtagadták a párt képviselőjétől, ezúton ismétlik meg, milyen kérdéseket javasolnak föltenni a meghallgatás során. Hány személy vagy szervezet ellen folyik jelenleg ilyen jellegű megfigyelés bírói végzés nélkül? Van-e köztük civil szervezet? Miért nem tudott minderről a Nemzetbiztonsági Bizottság? Milyen fokú gyanú kell egy ilyen megfigyeléshez? A megfigyeltek hány százalékáról derült ki eddig, hogy valóban veszélyt jelentett hazánk biztonságára? A megfigyelések mekkora hányada bizonyult utólag jogtalannak? Végeznek-e közös akciókat a Terrorelhárítási Központtal, amely szintén bírói végzés nélkül folytathat házkutatást?

Végül javasoljuk, hogy ha már a bizottság összeül, hívják meg az Alkotmányvédelmi Hivatalvezetőjét is, hogy a bizottság tájékoztatást kaphasson az októberre Magyarországon megrendezni tervezett fajvédő konferenciáról is - zárul Vadai Ágnes közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.