Parlament: már kevesebb az ülőhely az alsóházban

Csökken az Országgyűlés létszáma, az alsóházból eltávolítják a fölösleges ülőhelyeket. A munkát a Pápai Asztalos Kft. végzi.

Február végére fejezik be az Országgyűlés alsóházi üléstermének átalakítását, a január 20-án induló tavaszi ülésszakban még a felsőházi teremben fognak ülésezni a képviselők - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke kedden az MTI-vel. Szilágyi Zoltán tájékoztatása szerint az átépítést már a téli ülésszak decemberi lezárását követően megkezdték a Pápai Asztalos Kft. szakemberei, a munkálatokkal február végéig végeznek.

Az átalakítás után kétszázötven parlamenti szék marad az ülésteremben, a hátsó és az oldalsó, az ülésvezető elnökhöz közel eső székeket kiveszik. A január 20-án induló tavaszi ülésszak üléseit még a felsőházi teremben, az új parlament első ülését pedig már az átalakított alsóházi teremben tartják majd. Szilágyi Zoltán december elején arról tájékoztatott, hogy a munkákat a Pápai Asztalos Kft. mintegy 46,8 millió forintból végzi.

Az átalakítás azzal van összefüggésben, hogy az új választási rendszer nyomán a következő parlamenti ciklusban 199-re csökken a jelenleg 386 fős Országgyűlés létszáma.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.