Papcsák helyett Budai

A fideszes Budai Gyula az új elszámoltatási kormánybiztos - jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos eddig a fideszes Papcsák Ferenc volt, ő azonban a továbbiakban - mivel megválasztották Zugló polgármesterévé - összeférhetetlenség miatt nem töltheti be a kormánybiztosi tisztséget.

Budai Gyula még augusztusban Sukoró-ügyben sajtótájékoztat
2010. augusztus 4. Budai Gyula miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatót tart a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt. Téma: a Sukoró-ügy - hangfelvétel Gyurcsány Ferenc szerepéről. Fotó: Szabó Bernadett

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a kormány szerdán hozta meg döntését az új kormánybiztos kinevezéséről. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormányának továbbra is rendkívül fontos feladata és célkitűzése az elszámoltatás alapos, korrekt, törvényes és alkotmányos elvégzése. "Fontos feladat az, hogy minden részletére kiterjedően választ kapjunk arra, hogy az országot rossz helyzetbe hozó döntések, valamint közpénzek eltűnése mögött milyen felelősség húzódik meg" - mondta, hozzátéve, fontos feladata a kabinetnek az is, hogy a felelősök "ne úszhassák meg következmények nélkül".

Tegnap Papcsák még azt nyilatkozta lapunknak, hogy szeretné folytatni a kormánybiztosságot is, de az a mostani jogi formában öszszeférhetetlen a polgármesterséggel. Mindenesetre reméli, hogy esetleg találnak olyan megoldást, mely feloldaná az összeférhetetlenséget - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.