Papcsák Ferenc helyreigazítással fordult a Nol-hoz

Nem mindegyik volt zuglói Fidesz-KDNP-s képviselővel kötött megbízási, tanácsadási vagy egyéb jellegű szerződést a Papcsák-vezette önkormányzat, ahogy írtuk, mert két emberrel nem. Az egyikük országgyűlési képviselő, a másik a Médiatanács tagja lett.

Idén február 22. és 24. között több cikkünkben is foglalkoztunk dr. Papcsák Ferenc zuglói polgármester vezette önkormányzat által kötött tanácsadói és megbízási szerződések ügyével. Az esetet Várnai László zuglói LMP-s képviselő robbantotta ki, aki idén februárban kikérte mindazon megbízási szerződések listáját, amelyeket az önkormányzat kötött a tavalyi önkormányzati választások után.

Dr. Papcsák Ferenc írásaink nyomán több helyreigazítással is fordult lapunkhoz. A polgármester kérte közölni: nem igaz, hogy akár egyetlen volt önkormányzati képviselőt is állományba vett volna a zuglói önkormányzati hivatal. Ilyen közlést egyik cikkünk sem tartalmazott, ugyanis mindvégig arról írtunk, hogy a volt fideszes képviselők megbízási, tanácsadói szerződések révén jutottak pénzhez, "álláshoz" dr. Papcsák Ferenc polgármesterré választása után. Azt is cáfolta a kerületvezető, hogy az ő rokonaival is megbízási szerződések jöttek volna létre. Írásaink ezzel szemben semmi olyat nem közöltek, hogy dr. Papcsák rokonai váltak volna megbízottá. Cikkeink a volt képviselők és egyéb Fideszhez köthető személyek rokonságára utaltak.

A polgármester abban a körben is helyreigazítást kért, hogy ezek a szerződések szükségtelenek, aránytalanok, vagy megkérdőjelezhetőek lennének. Helyreigazításnak vélemény vonatkozásában nincs helye, Várnai László LMP-s önkormányzati képviselő és más is megfogalmazhat olyan véleményt, hogy egyes szerződések megkötése nem feltétlenül volt indokolt. Ugyanez vonatkozik arra a közlésünkre, miszerint Zugló a Fidesz politikai kifizetőhelyeként működik.

Dr. Papcsák azt is kérte közöltetni, hogy Weinek Leonárd korábbi SZDSZ-es polgármester idején jóval több, nagyobb értékű úgynevezett külsős szerződést kötöttek. Szerkesztőségünk ezzel a közléssel nem tud mit kezdeni, mert a külsős szerződések nem csupán megbízási, tanácsadási, hanem egyéb – például vállalkozási – szerződések is lehetnek. Úgy gondoljuk, hogy azokat a dokumentumokat érdemes egymással összehasonlítani, amelyek azonos tárgyban születettek. A mi cikkeink kifejezetten megbízási, tanácsadási szerződésekről szóltak.

Az alábbiakban azon közléseinket igazítjuk helyre, melyek tekintetében polgármester úr igényét indokoltnak tartjuk.

Helyreigazítás: 2011. 02. 22.-én „Milliókat fizetnek barátoknak, rokonoknak Papcsák önkormányzatánál” című cikkünkben pontatlanul közöltük, hogy a zuglói képviselő-testületből „szó szerint mindenki, aki most nem lett képviselő, az valamilyen állást, tanácsadói szerződést kapott a polgármestertől”. A valóságban valamennyi volt Fidesz-KDNP-s képviselővel megbízási, tanácsadási vagy egyéb jellegű szerződést kötött az önkormányzat, két volt Fidesz-KDNP-s képviselő: Kollarik Tamás és Kulcsár József kivételével. Előbbit a Médiatanács tagjává választották, utóbbi országgyűlési képviselő lett. A korábbi képviselő-testület nem Fidesz-KDNP-s képviselőivel nem kötött szerződést az önkormányzat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.