Papcsák "értetlenül és egyben döbbenten áll"

A XIV. kerületi önkormányzat szerint Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke az elmúlt négy évben semmit sem tett a kerületért, és most is a Városliget fejlesztése ellen szólal föl - közölte az önkormányzat sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

A közleményben arra reagáltak, hogy Tóth Csaba keddi sajtótájékoztatóján felszólította Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármestert és országgyűlési képviselőt: vonja vissza a parlamentben kedden tárgyalt törvényjavaslatát, amelynek értelmében 99 évre ingyen egy állami cég vagyonkezelésébe kerülne a XIV. kerülethez tartozó Városliget. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MSZP Tarlós István főpolgármester közbenjárását kéri a park egy része beépítésének megakadályozásához, és ha ez eredménytelen lesz, népszavazást kezdeményeznek az ügyben.

Az önkormányzat azt írta: Tóth Csaba országgyűlési képviselő az elmúlt egy hónapban csaknem száz olyan javaslattal állt elő a parlamentben, amelyek szinte egyike sem érinti a kerületét, köztük volt a IX. kerületi térfigyelő rendszer kialakítása, a csepeli kiserdő rehabilitációja, vagy éppen Angyalföld parkolási helyzetének javítása.

Hozzátették, hogy ennek alapján Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester és Zugló önkormányzata "értetlenül és egyben döbbenten áll Tóth Csaba hirtelen jött, Zugló ügyei iránt tanúsított figyelme előtt". A polgármester szerint ha Tóth Csabának valóban fontos lett volna a Városliget ügye, akkor részt vett volna a keddi parlamenti vitában, továbbá módosító javaslatot is beadhatott volna a törvényjavaslathoz - közölték.

Hangsúlyozták: az elmúlt három évben a kerületvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy még rendezettebbé, szebbé és tisztábbá váljanak a kerület közterületei, és a Városligetet érintő fejlesztési terv is Zugló és a zuglóiak javát szolgálná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.