Paneltűzvizsgálat másodfokon

Nem fogadják el a miskolci paneltűzzel kapcsolatos tűzvizsgálat eredményét az avasi Középszer utca 20. számú lépcsőházban lakók, így a másodfokú eljárás következik, amelyre a megyei katasztrófavédelmi igazgatónak van jogköre.

Huszonnégy család írta alá azt a levelet, amelyben fellebbeznek az augusztus közepén történt, három áldozatot követelő paneltűz vizsgálatának eredménye ellen. Bódi Zoltán tűzoltó alezredes, a Miskolci Tűzoltóság szóvivője az Észak-Magyarország című lapnak úgy nyilatkozott: "a tűzvizsgálati eljárás határozatjellegű jelentéssel zárul, olyan irattal, mint amilyen egy közigazgatási határozat.

E jelentésnek megvannak a szigorú követelményei, azok, amelyek megszabják, milyen kérdésekre kell válaszokat adni, és azok min alapulnak. Ezért szerepel a jelentésben, hogy a tűz keletkezésének oka ismeretlen. Ezt jogszabály írja elő. A keletkezés okáról nincsenek bizonyítható információk". Az pedig, hogy a tűzoltóság szerint dohányzás vagy nyílt láng okozhatta a tüzet, "a feltételezésük", de ilyen kategória, hogy feltételezés, nem szerepel a jelentésben.

Bódi Zoltán elmondta: semmi olyat nem találtak, ami arra utalna, hogy a szokásos, normális lakáshasználattól eltérő anyag lett volna abban a lakásban, ahol a tűz keletkezett. Az átlagosnál több volt a papír, a textília, a lambéria. A fellebbezés alapján lezajló felülvizsgálat lefolytatására (a másodfokú eljárásra) a megyei katasztrófavédelmi igazgatónak van jogköre. Ennek eredményéről tájékoztatják a levél íróit, illetve a közvéleményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.