Panelprogram, avagy 'forró' kérdések az MSZP-hez

A szocialista kormányfőjelölt, Mesterházy Attila szerint ma Magyarországon az MSZP az egyetlen párt, amelyik törődik a panelekben élők gondjaival. Szerinte nem kifogásolható, hogy felesége alapítványa állami pénzt kapott.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, frakcióvezetője egy felújított IX. kerületi panelház előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: "a Fidesz panelprolikról beszél, az MDF le akar bontani panelházakat, a Magyar Szocialista Párt pedig panelprogramban gondolkodik". Ezt két éve indították el, amelynek keretében csaknem háromszázezer lakás újult meg. A hőszigetelés és az átalakítások miatt a lakások rezsiköltsége akár negyven, ötven százalékkal is csökkenhet. Az MSZP szeretné folytatni ezt a programot.

A sajtótájékoztatón részt vevő Pál Tibor ferencvárosi szocialista képviselőjelölt arról beszélt, hogy Budapesten 591 társasház pályázott a panelprogramra, ami 49 ezer 900 lakást jelent. A társasházak 8,3 milliárd forintnyi összeget pályáztak meg.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke közölte, az MSZP kormánya nemcsak felelősen kezeli a válságot, hanem törődik is az emberekkel. Ez utóbbinak egy fontos jele, hogy csökkentették a távhő áfáját.

Mesterházy Attila arra a kérdésre, nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy tízmillió forintos támogatást kapott az a közalapítvány, amelynél a felesége is kurátor, azt mondta: ez a közalapítvány húsz éve működik, és a Fidesz kormánytól is kapott támogatást. Véleménye szerint ez nem lehet kizáró ok.

Burány Sándor arra a kérdésre, hogy a Fidesz szerint vissza kellene léptetni a képviselőjelöltségtől Hatvani Csabát, Terézváros szocialista alpolgármesterét, azt mondta, erről a helyi szervezetet kellene kérdezni. Hozzátette, a sajtóhírek alapján nem ítéli olyan súlyúnak az ügyet, hogy ezt a lépést meg kellene tenni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.