Pályázat nélkül nyertek Tiffán ismerősei

Valami nagyon nem stimmel Harkányban – írja az Index. A hírportál szerint a fideszes polgármester Tiffán Zsolt (a borász fia) ismerősei pályázat nélkül kapták meg a helyi gyógyfürdő legértékesebb üzlethelyiségének – egy melegkonyhás étteremnek – az üzemeltetési jogát, öt évre, egy frissen alapított céggel.

Tavaly még nyílt pályázaton kereste a lehető legjobb bérlőt az önkormányzat tulajdonában lévő fürdő. 500 ezer forintért ki is bérelte az Éden Ételbárt egy család, de nem nagyon jöhetett be nekik a biznisz, mert a hely forgalma erősen függ a fürdő forgalmától – írja az Index.

A fürdő vezetője azt nyilatkozta a hírportálnak, hogy a folyamatos működés érdekében kellett mellőzni a versenyt. A vezető szerint helyben ismert tulajdonosok jegyzik a nyertes céget, megfelelő vállalkozási ismeretekkel rendelkeznek, és hosszú távon tervezik a jelenlétüket. Ezek a szempontok mértékadóak voltak a szerződés megkötését megelőzően – mondta.

Csakhogy a céget frissen alapították. A három tulajdonos a szabadszentkirályi fideszes polgármester, Almás Roland, Pintér Sándor környékbeli trafiktulajdonos és Szabó Ernő, volt NFM-dolgozó. Az Index szerint mindhárman a polgármester jó barátai, a Facebookon számos képen együtt szerepelnek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.