Pályakép a Bajor Imrét is kezelő „csodadoktorról”

Sem doktori fokozata, sem diplomája nincs a Bajor Imrét utolsó hónapjaiban kezelő Vargha Zoltánnak, aki rendszeresen „dr." Vargha Zoltánként nyilatkozik. A "természetgyógyász"-ról az Index írt portrét, amiből kiderül, hogy az Erdélyből menekült férfi Grósz Károlyt is "gyógyította".

Bajor Imre életének utolsó hónapjaiban tűnt fel a színész mellett egy „dr." Vargha Zoltán nevű gyógyító – írja portéjában az Index. Varghát a bulvárlapok következetesen „a Bajor Imre felépülését segítő intézet vezetőjeként" aposztrofálták. Április és június között a Blikknek nagyrészt Vargha nyilatkozott Bajor állapotáról. Külön hangsúlyozta, hogy régi ismeretségükre való tekintettel a kezeléseket ingyen végzi, pedig ez az intézetében legalább havi 200 ezer forintba kerülne. Vargha többször úgy nyilatkozott, hogy a színész a gyógyulás útjára lépett: a kezeléseknek köszönhetően jobban tud járni és beszélni, a daganat pedig nem növekedett tovább. A lapokból az derült ki, hogy a színészt „speciális kezeléssel", "biorezonanciával", „sejtbarát, lúgosító jellegű készítményekkel", „immunerősítő anyagokkal" kezelik.

A hagyományos orvosi kezelést elutasító Bajor Imrét azonban június végén súlyos kimerültség és a kiszáradás veszélye miatt kórházba kellett szállítani. Ezt maga „dr." Vargha kérte, mivel „a kór elleni küzdelem rendkívül igénybe vette a szervezetét". Később az is kiderült, hogy B17-et is alkalmaztak, ami nem vitamin, hanem a mandula és egyéb csonthéjasok magvaiból kinyert, ciántartalmú szer (laetril). Ahogy megírtuk: a B17 kezelésnek nincs klinikailag is igazolt rákellenes hatása, miközben a mellékhatásai a cianidmérgezés tüneteivel egyeznek.

„Dr." Vargha Zoltánt a lapok orvosként, természetgyógyászként idézték, de korábban az is előfordult, hogy neurofiziológusnak, sőt professzornak emlegették. Gyakori vendég volt a tévében is. Rendszeresen szerepel az RTL Klubon, ahol az utóbbi időben „tanár úrnak" szólították. A fenti titulusokat az Index azért teszi idézőjelbe, mert valamennyi címet megalapozatlannak ítéli a lap újságírója, aki bemutatja Vargha teljes pályáját. A portréból kiderül az is, hogy Varga Romániából menekült Magyarországra, s már a kilencvenes években felívelt "gyógyító karrierje, s többek között az ő páciense volt Grósz Károly, volt miniszterelnök, az MSZMP utolsó főtitkára. Grósz egyébként azt nyilatkozta, Varghának köszönheti gyógyulását, ám pár héttel később meghalt a politikus.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.