Elrontották, de Paller Judit nem mond le

Immár másodszor, de változatlanul Paller Judit tiszti főorvos irányításával fut neki az ÁNTSZ, hogy elfogadható beutalási rendet szabjon meg a főváros és környékének.

Az előző beutalási rend alig egy hét alatt bukott meg, mert a tiszti orvosi hivatal rossz, fésületlen adatokat használt, amikor a lakosságot megpróbálta elosztani a meglévő szolgáltatók között. Ennek aztán az lett a következménye, hogy olykor a szolgáltató, illetve a szolgáltatás sem ott volt, ahol gondolták.

Lapunk úgy tudja, az egészségügyért felelős államtitkárság is a sajtóból értesült, hogy új beutalási rend lépett életbe január 25-én a fővárosi és a pest-megyei ambulanciákon. Részben ezért, illetve a szakma fölháborodása miatt végül Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár visszavonatta az országos tiszti főorvossal a beutalási rendet.

A botrányos ügy után a Népszabadság megkérdezte: Paller Judit a történtek miatt lemond-e posztjáról. A válaszra néhány napot ugyan várnunk kellett, de az ÁNTSZ kommunikációs főosztályának vezetője végül is azt jelezte: a "hibás" beutalási rend felülvizsgálata Paller Judit vezetésével megkezdődött. Vagyis a tiszt főorvos a posztján marad. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.