Palkovics: több diplomás kell!

Több mint száz középiskolai igazgató és osztályfőnök ismerte meg a 2016-os felvételi sajátosságait és a Debreceni Egyetem kínálatát az intézmény fórumán. 

A rendezvény a Debreceni Egyetem beiskolázási időszakának nyitánya. Egy hét múlva lesz a DExpo, amikor két napra megnyitjuk az egyetemet a diákok előtt. Ezeknek a programoknak a toborzás mellett az is a célja, hogy megtudjuk, melyek azok a szempontok, amelyek még hatékonyabbá tehetik az egyetemi képzést, illetve még boldogabbá tehetik azokat a diákokat, akik a Debreceni Egyetemet választják – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán rektor a Középiskolai Igazgatók és Osztályfőnökök Fórumának (KIOF) szerdai megnyitóján mondott beszédében a Debreceni Egyetem Aulájában.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár az új felsőoktatási stratégia elemeit és céljait ismertette. Rámutatott a továbbtanulás fontosságára, mivel a magyar munkaerőpiacon nagyon sokat számít az iskolai végzettség, ám a középfokú kevés az elhelyezkedéshez.

- Egy adott korosztálynak csak a 23-24 százaléka tud diplomát szerezni, 35 százalékos az egyetemen belüli lemorzsolódás. Az a cél, hogy ezeket az arányokat javítsuk, hiszen folyamatosan növekszik az igény a diplomás munkaerőre – emelte ki Palkovics László.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.