Gyurcsányék a Parlamentben vitáznának Paksról

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az ellenzéki pártokat és a "józanul gondolkodó fideszeseket", hogy közösen támogassanak, illetve kezdeményezzenek egy parlamenti vitanapot a Paksi Atomerőmű bővítésének ügyében.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője az MTI-nek szombaton küldött közleményében arra szólította fel a kormányt és a Magyar Villamos Művek Zrt.-t, hogy semmilyen szerződést ne kössenek, "ne szórják a pénzt", és kezdjék meg az egyeztetéseket az új blokkokról.

A DK az elmúlt időszakban többféle módon jelezte az illetékeseknek – köztük Orbán Viktor kormányfőnek, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek, valamint Áder János államfőnek –, hogy elfogadhatatlannak tartja a kormányzat gyakorlatát "minden idők legnagyobb" állami beruházásával kapcsolatban – tudatták.

A DK szerint érthetetlen, hogy a kormány nem egyeztet a pártokkal, a szakértőkkel, és nem támogatják azokat a kezdeményezéseket, amelyek egy parlamenti bizottság létrehozásáról szólnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.