Paks: Atom Anti lett az erőmű főkommunikátora

Július elsejétől Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó lett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. új kommunikációs igazgatója. A teol.hu-nak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt, nem azért propagálja az atomerőművet, hogy legyen állása, hanem mert meggyőződése: így termelhető meg legolcsóbban és leginkább környezetkímélő módon a villamos energia.

- Az üzemidő és a tervezett kapacitásbővítés miatt megsokasodtak a feladatok, ezért vált szükségessé az atomerőmű kommunikációs szervezetének erősítése - nyilatkozta a teol.hu-nak dr. Kovács Antal, akit július elsejével neveztek ki az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatójává. Az olimpiai és világbajnok egykori dzsúdós szerint a cég vezetése azért találhatta alkalmasnak a feladatra, mert a sportmúltjából adódóan ismert személy, ráadásul marketing kommunikációból szerzett diplomát, sőt jelenleg oktatóként is ezt tanítja.

- Az MVM és az atomerőmű feladata, hogy az ország stabil, olcsó és környezetbarát ellátását biztosítsa. További cél, hogy 2020-25-re, amikor a villamosenergia-igény várhatóan meg fog nőni Európában, újabb két blokk üzemeljen Pakson. Nem azért, hogy legyen állásunk, és jól prosperáljon a város, ez az egész ország érdeke - fogalmazott az interjúban Kovács, aki szerint elég ellentmondásos a társadalom viszonya az atomenergiához, ezért elsősorban ezen szeretne változtatni.

Az egykori cselgáncsozó úgy véli, fontos eljuttatni a szélesebb rétegekhez azokat az üzeneteket, miszerint az atomenergia a legolcsóbb, ráadásul nem bocsát ki széndioxidot, nem okoz savas esőt, növeli az ellátásbiztonságot.

- A társadalomnak azokat a csoportjait, amelyek jól beazonosíthatók, olyan csatornán, olyan módon próbáljuk majd elérni, hogy be tudják fogadni az üzeneteket. Fontos, hogy nem egyoldalú közléseket, hanem párbeszédet szeretnénk. Sok teendőnk van annak ellenére, hogy Magyarországon európai szinten is kiemelkedő az atomerőmű elfogadottsága. De az is látható, hogy bármilyen új ipari létesítés kapcsán ellenállások születnek, amelyet leginkább a tudatlanság szül - nyilatkozta az új kommunikációs igazgató a teol.hu-nak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.