Paczolay Péter: határozottabban kell fellépni az alkotmányosságért

Az Egri Törvényszékre látogatott a román és a magyar Alkotmánybíróság elnöke. Paczolay Péter és Augustin Zegrean arról nyilatkozott, hogy határozottabban kell fellépniük az alkotmányosság érvényesüléséért.

Kétharmados parlamenti többség mellett mind Romániában, mind Magyarországon határozottabb fellépésre van szüksége az Alkotmánybíróságnak az alkotmányosság érvényesülése érdekében - nyilatkozta Paczolay Péter, a magyar és Augustin Zegrean, a román Alkotmánybíróság elnöke szerdán, miután meglátogatták az Egri Törvényszéket.

Paczolay Péter
Paczolay Péter

A román alkotmánybírósági delegáció élén Magyarországra látogató Augustin Zegrean azt mondta, a kétharmados parlamenti többség mellett "az Alkotmánybíróságra fontos szerep hárul, azért hogy nagyon határozottan és előremutatóan kordában tartsa a különböző politikai vágyakat".

Paczolay Péter úgy nyilatkozott, hogy kétharmados parlamenti többség esetén "jóval határozottabban kell fellépniük amellett, hogy az alkotmányosság érvényesüljön és a parlament, a politika tiszteletben tartsa az alkotmánybíróságok döntéseit".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.