Ózdi vízkorlátozás - Az ÁNTSZ is felügyeli a közegészségügyi követelmények teljesítését

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a helyi népegészségügyi szakigazgatási szerv is felügyeli, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon az ivóvíz-szolgáltatás megfeleljen a követelményeknek.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Edelényi Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete Ózdi Kirendeltségével együtt folyamatosan figyelemmel kísérik Ózd és környéke megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízellátását. 

A kirendeltség munkatársai kedden szemlét tartottak a közműves ivóvízellátásba be nem kötött településrészeken, és folyamatosan ellátták a katasztrófavédelem munkatársait a közegészségügyi követelmények teljesítéséhez szükséges információkkal. 

Az érintett területen járványveszély nincs - hangsúlyozta közleményében az ÁNTSZ.

Egy decemberben megkezdett felülvizsgálat eredményeként Ózdon 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Az ügy miatt több ellenzéki párt fejezte ki tiltakozását.    

Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében "vízpazarlás" miatt egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogált a víz a kutakból. A hétvégén, a nagy hőségben sorban álltak az ivóvízért Ózd főként romák lakta városrészeiben a közkutaknál.

Pintér Sándor belügyminiszter szerdán közleményben tudatta az MTI-vel: a Borsod Megyei Védelmi Bizottság elnöke felhívta Ózd polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel, és állítsa helyre az eredeti állapotot. 

A lakosság vízellátása ennek köszönhetően a rendkívüli időjárási viszonyok között is biztosított - írta a miniszter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.