Óvónőre támadt a terhes anyuka

Soron kívüli eljárásban, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé a Hevesi Járási Ügyészség azt az anyát, aki az erki óvodában megtámadta és bántalmazta az egyik óvodai nevelőt.
Egy erki óvodás gyermeket arcon ütött egy másik óvodás - amikor erről a kicsi édesanyja, L-né H. Klaudia tudomást szerzett, feldúlt állapotban ment be az óvodába. Ott előbb a gyermeke csoportszobájának ajtajából trágár szavakkal szidalmazta az épp az óvodások uzsonnáztatásában segédkező óvoda vezetőt, majd nekitámadt: torkon ragadta és a szekrénynek lökte - számolt be az április 7-i esetről a heol.hu.

A további bántalmazással csak az egyik dajka közbelépésére hagyott fel. A vádlott végül válogatott szitkozódások közepette - az óvoda vezetőjét és a dajkát is veréssel fenyegetve - elhagyta az épületet.

Az enyhítő körülményekre, így a - két kiskorú gyermeket nevelő, a cselekmény elkövetésekor is várandós - vádlott személyi körülményeire tekintettel a Hevesi Járási Ügyészség L-né H. Klaudiával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az ügyészi indítványnak helyt adva a Hevesi Járásbíróság a vádlottat egy év, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte a pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős - tájékoztatta a portált dr. Holló Szabolcs, sajtószóvivő-helyettes ügyész.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.