Otthonokért tüntetnek Pécsen

A pécsi Zsolnay úti szanálások nyomán lakás nélkül maradó családok otthonhoz juttatásáért demonstrál A Város Mindenkié (AVM) csoport hétfőtől szerda estig a baranyai megyeszékhelyen.

A szanálás a belváros egyik felújíthatatlan, önkormányzati tulajdonú háztömbjét tünteti el. Az AVM arról értesült, hogy a tömbben huszonöt család él, amely a bontás után fedél nélkül marad. A szervezet tíz aktivistája kitelepült a városrészbe, és a tiltakozás mellett felméri az ott lakók szociális helyzetét.

A tömb lakói közül sokan szívességi lakáshasználóként a rokonoknál lettek bejelentve évekkel ezelőtt, ám az önkormányzat velük már nem kötött szerződést. Ennek ellenére a lakók a bérlő halála után is maradhattak, és általában fizették a bérleti díjat.

Van olyan, aki 25 éve lakik itt jogcím nélkül, s eközben saját pénzén felújította és komfortosította otthonát. Az AVM nem vitatja, hogy a városházának jogilag igaza van, amikor nem ajánl fel másik bérlakást az itt élőknek, de a szervezet morálisan elfogadhatatlannak tartja, hogy a gyakran sok gyermekről gondoskodó, alacsony jövedelmű családok fedél nélkül maradnak a szanálás után. Ezért azt kérik a pécsi közgyűléstől, hogy az érintett családoknak juttassanak szociális bérlakást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.