Nyaralásra sincs pénze a magyaroknak

Tavaly a magyar emberek kétharmada anyagi okokból nem mozdult ki az otthonából a szabadsága ideje alatt - derül ki az Eurobarometer felméréséből. Hiába lesújtó az adat, valójában egy hajszállal még javult is a helyzet a 2010-es arányokhoz képest.

Magyarországon az emberek 66 százaléka anyagi megfontolások miatt nem utazott el a szabadsága alatt tavaly - derül ki az Eurobarometer legfrissebb közvélemény-kutatásából. Egy évvel korábban még egy kicsit magasabb, 68 százalék volt arányuk.

A tavalyi válaszok alapján az ország a harmadik helyen áll a vizsgált 34 közül: csak Bulgária és Görögország előzi meg Magyarországot, ahol a lakosok 71, illetve 70 százaléka nem utazott.

A felmérés szerint az EU polgárainak 72 százaléka utazott el 2011-ben rövidebb-hosszabb időre, és 80 százaléka mondta azt, hogy utazást tervez 2012-re. (A tendencia alig változott egy év alatt: az elutazók aránya 2010-ben 73 százalék volt.) A felmérésből az is kiderül, hogy az állampolgárok 56 százaléka inkább belföldön tölti szabadságát, míg 44 százalék utazik más európai országba.

Leginkább a törökök maradnak otthon (a megkérdezettek 91 százaléka), majd a Görögök(80 százalék) és a bolgárok (77 százalék) következnek. A legnépszerűbb utazási célpont egyébként Spanyolország, Olaszország, Franciaország és Görögország.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.