Ötszáz mécses a kórház bezárása ellen

Ötszáz mécsessel demonstráltak szerdán a Péterfy Sándor utcai kórház bejáratánál a betegek, ápolók, orvosok az intézmény bezárása ellen.

A Péterfy azon fővárosi kórházak egyike, melynek nemhogy nem osztottak különösebb szerepet a budapesti ellátás átalakításáról, az új „szuper-kórházak" építéséről szóló kormányhatározatban, de még csak meg sem említik benne. A kormány elé kerülő javaslatban pedig azon intézmények között szerepelt, amelyben megszüntetnék az aktív ellátást.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A szerdai kora esti demonstrációt Nagy Andrea, a hetedik kerületi önkormányzat független képviselője szervezte. Mint azt lapunknak elmondta: ragaszkodnak a kórház megtartásához és felújításához is.

Sérelmezte, hogy az akciójukat propagáló plakátjukat „valakik" az esemény előtt néhány nappal leszedték az intézmény bejárata melletti kerítéséről. A vasrácsot ugyanakkor több méter hosszan színes masnik díszítik, a képviselőnő úgy tudja: az erre járók kötik a szalagokat, mióta megjelentek a sajtóban az intézmény bizonytalan sorsáról szóló hírek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.